torsdag 28 februari 2013

Dag 4 Test gröna kassen: Basilikabiffar med potatisgratäng och tomatsallad

Potatisgratängen i vår wokpanna
Idag kom Flora sent hem med tåget så Adrian gjorde i princip hela middagen själv. På menyn stod Gröna kassens basilikabiffar med potatisgratäng och tomatsallad, vi gjorde allt enligt deras egna recept fast vi då hade kombinerat biffarna från dag 3 med gratäng och tomatsallad från dag 4.

Biffarna gjordes på tofu med basilika i, och de smakade faktiskt väldigt mycket av just basilika, vilket var gott. De var inte heller svåra att göra, det var lätt att få till en bra smet och biffarna höll ihop bra när man stekte dem, vilket ju ibland kan vara svårt.


 Adrian formar biffar
Receptet på potatisgratängen var vi mindre nöjda med. Man skulle skära rotfrukterna i tunna skivor och steka i stekpanna och sedan hälla på sojagrädde och låta puttra i 5 minuter. Så det var ju inte en "gratäng" egentligen eftersom den inte gratinerades i ugn. Vi fick inte plats med rotfrukterna i vår stekpanna så vi använde vår stora gjutjärnswok istället, men det visade sig ta en evighet innan de blev någorlunda genomkokta, så det var snarare 25-30 minuter det handlade om. Grädden hann i princip koka in fullständigt i rotfrukterna innan de blev färdiga. Hade varit lättare att göra rotfrukterna i ugnen med lite olja och skippat grädden helt enligt oss.

Tomatsalladen blev god, dock är det svårt med tomater såhär års och de var lite tråkiga smakmässigt trots att de var mogna och av fin kvalitet. Överlag en rätt lyxig och god middag, men den tog lite väl lång tid för oss att laga pga rotfruktsgratängen.


Biffarna ligger prydligt på skärbrädan, med receptbladet ovanför
och rödlöken till tomatsalladen hackad på 
alligatorn 
bredvid.
 Tomatsallad med lök och vinägrett.

Kom ihåg att hålla utkik efter tävlingen som kommer annonseras här på bloggen på lördag!

Se våra andra inlägg om Gröna kassen:
-Canihuasallad med pinjenötshummus + leverans och allmän information

-Gyros med potatis och bearnaisesås

-Pasta med kikärtor och broccoli

-Basilikabiffar med potatisgratäng

-Tofugryta med canihua och kålsallad och sammanvägt betyg

-Tävling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar