lördag 2 mars 2013

TÄVLING! Testa Gröna kassen till halva priset!!

Under den gånga veckan har vi testat Gröna kassens ekologiska och helvegetariska matkasse. Se vårt sammanvägda betyg under sista posten här. För er som är intresserade av att testa kassen utlyser vi nu en TÄVLING. Priset är att man får 50% rabatt på en 5-dagars matkasse för 4 personer. Detta är alltså 20 portioner för 450 kr, inkl. hemkörning, eller 22.50 kr per portion, färdiga recept ekologiska råvaror av hög kvalitet! Med andra ord får man ju en hel del gratis mat. OBS att man måste bo i Stockholm-Uppsalaområdet för att kunna utnyttja matkassen, annars kan man förstås ge bort kassen till någon man vill ge en present till som bor i det området.

För att delta i tävlingen ska man svara på två frågor i kommentarsfältet nedan:
1. Varför väljer ni eller vill ni testa vegetarisk och/eller ekologisk mat?
2. Vilken av de fem rätterna som provlagats på bloggen skulle ni helst ha lagat själva?

De fem provlagade rätterna är:
Canihuasallad med pinjenötshummus
Gyros med potatis och bearnaisesås
Pasta med kikärtor och broccoli
Basilikabiffar med potatisgratäng
Tofugryta med canihua och kålsallad



Eftersom man inte får anordna lotterier utan tillstånd i Sverige så måste man i tävlingar av detta slag ha med ett moment som kräver skicklighet, därav att ni måste svara på frågorna ovan. Dock kan vi avslöja att vi väljer vinnaren bland alla svaren på ett mycket lotteriartat sätt utan att premiera folk vi känner eller särskilda typer av svar. Skriv namn och mailadress i kommentarsfältet, alt. får ni följa bloggen och se om ert svar vinner och i så fall höra av er till oss. Vinnaren kommer att få en kampanjkod som man uppger när man beställer kassen på Gröna kassens hemsida. Läs mer om kassen och deras matfilosofi samt leveransvillkor mm. på www.grönakassen.se.

Ni har fram till onsdag 6 mars kl 19.00 på er att tävla! Vinnaren annonseras samma kväll här på bloggen!
Lycka till och vi hoppas att få se många tävlande!

3 kommentarer:

  1. Jag och min sambo väljer alltid helvegetariskt och så ekologiskt som möjligt när vi handlar, av hänsyn till djuren framförallt men även vår egen hälsa, miljön och de människor som producerat maten. Med hänsyn till allt utom plånboken alltså. Då vår kökskemi här hemma lämnar mycket att önska har jag fantiserat om att prova på Gröna kassen. Jag hade nog helst lagat basilikabiffarna med potatisgratäng eftersom det helt enkelt låter grymt mumsigt.

    SvaraRadera
  2. Tack för inspirationen - vi jobbar på att bli mer vegetariska (ekologiska är vi sen länge i stor utsträckning). Har provat Årstidernas lådor men blivit besviken på recepten, därför vore det kul att prova Gröna kassen, det låter som roligare recept på er beskrivning. Tofugrytan var det jag blev mest sugen på av det ni lagade. Hälsningar Malin T (som bara får välja Anonymt som kommentarsalternativ på telefonen, av nån anledning)

    SvaraRadera
  3. Roligt att det börjar finnas alternativa kassar också! Här i vår lilla by kan man ju inte ens drömma om att hitta någon sorts matkasse, än mindre en ekologisk OCH vegetarisk, men vi besöker ju storstaden ibland...

    Att välja eko-mat är självklart: bättre kvalitet med bättre kontroll av ursprung (kan man ju verkligen hoppas!) och mindre tärande på jordens resurser. Vårt hushåll består av en vegetarian och en köttätare. Vegetarianen (jag) lagar dock oftast maten och skulle uppskatta att prova på lite nya vegetariska produkter, urvalet här är inte så imponerande. Jag är också ganska skeptisk mot "köttersättningsprodukter" (jag har valt bort kött för att jag inte gillar det, förutom av moraliska skäl) medan carnivoren saknar det i en del vegismat. Kanske är de modernare varianterna godare än de som fanns förr? Jag är redo att omvärdera!

    Eftersom vi just nu har en mycket strikt matbudget (1000kr/månad för 2 pers) lämnas inte mycket utrymme för experimenterande med oprövade produkter, så en rabatterad ekovegokasse skulle vara en välkommen omväxling och tillskott i vårt skafferi. Att vi båda har tendenser till laktoskänslighet och gärna skulle pröva fler produkter att ersätta mejerivaror med blir ju en bonus...

    Vilken maträtt skulle vi välja? Eftersom vi gillar italienskt får det bli basilikabiffarna med grönsaksgratängen. Låter som en festlig rätt som man med framgång kan bjuda även dem som inte normalt äter vegetariskt på, och som tar tillvara produkter som är i säsong just nu (rotfrukter).

    Viki Pamlényi

    SvaraRadera