lördag 10 januari 2015

Ugnsbakad camembert med honung och valnötter

Efter julhelgerna hade vi i år, liksom säkert många andra, en del ost över, och bestämde oss för att göra ugnsbakad camembert av denna runda ost. Det är fantastiskt gott, men måste ätas direkt medan den är varm. Här serverade vi den med valnötter, honung, lätt ugnsrostade äppelskivor och hade knäckesticks till. Det är superenkelt att göra!

Hel ugnsbakad camembert med ugnsbakade äppelskivor,
honung och valnötter.
Ugnsbakad camembert med honung och valnötter

1 ask rund camembertost
ca 1 dl flytande honung
1/2 dl valnötter
1 äpple

Knäckesticks/surdegsbröd eller liknande till servering

Kärna ur äpplet och skär i tunna ringar. Värm ugnen till 200 grader, lägg asken med camemberten i (obs, ta bort pappret som sitter runt osten först) mitt på en plåt med bakplåtspapper och lägg äppelskivorna runtomkring. Baka i ca 8 minuter.Dela valnötterna i mindre bitar och blanda med flytande honung. Ta ut osten och låt äpplena vara kvar tills de ser genomvärmda ut. De ska inte bli torkade. Ta ut osten ur sin ask och lägg direkt upp på serveringsfatet, den riskerar att brista och börja läcka ur sig ost när den är varm. Skeda över honung och valnötter och lägg äpplena runtomkring. Servera genast! Skär bitar av osten och ät på knäckesticks med en valnöt, honung och lite äplle på varje bit. Ljuvligt, eller hur?!

Ost, varm camembert, bakad, camembert i ugn, ost i ugn, bakad ost, ugnsbakad ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar