söndag 28 april 2013

Omelett-tider!

Nu såhär under våren börjar vi laga omelett då och då och fortsätter med det under sommaren. Det är en perfekt lunch eller middag när man snabbt behöver göra mat utan att ha något förberett, det går snabbt och man kan ta saker man har hemma. Det passar också bra när man har diverse rester som man behöver göra åt, omelett är en riktig resträddare! Men varför inte planera att göra en omelett ända från början och handla en massa godsaker specifikt till den? Har ni förresten insett att omelett passar helt OK även som matlåda, om man tar två skivor bröd eller t.ex. en panini och gör en omelettmacka med extra sallad, tomat och kanske skinka i så blir det ju en lyxig lunchmacka och inte en tråkig uppvärmd omelett.

Hos oss brukar vi som standard ha i stekta skogschampinjoner, paprika och lök, men det händer även att en bit ungersk korv slinker med, och gärna örtkryddor i olika former förstås. Grillad paprika på burk, majs, oliver, överbliven korv, skinka eller potatis, ja varför inte köttbullar om det finns över. Det finns mycket som passar! Vi brukar förresten inte ha mjölk i vår omelett, det är många som tror att det är något slags måste men det är förstås inte sant. Istället vispar vi bara ihop äggen med en gaffel, tillsätter salt, peppar och gärna paprikapulver, och steker i en stor stekpanna med mycket fyllning. Vi använder också glaslocket på stekpannan så att ovansidan av omeletten blir stel, Adrian tycker inte egentligen om ägg och vill därför gärna "kamoflera" äggsmaken så mycket som möjligt. Till omeletten tycker Flora det är obligatoriskt med en skiva gott bröd och vi äter även gärna någon grönsak bredvid, som tomat eller gurksallad eller liknande.
Vad har ni helst i omeletten bloggläsare? Bästa tipsen?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar